slmt pagi

Hi momy2. Boleh tak makan maggie sllu.. Sy nie klau mkn maggie jak baru msuk d leher. Klau mkn nasii jarang.. #xde effect juak ke tuk baby.. 16week

12 Balas

Sebenarnya x elok.tapi klo itu je awk mampu mkn ,awk halfkn perencah dia n bnyak kn skit kuahnye agar rasa perencah kurg. sedara sy dlu cm awk la. Nasi dari awl preggy smpi ke hjung,dia masih x boleh telan.yg dia boleh hanyalah magy n kfc.. alhamdulillah mngkin dgn kuasa allah anak dia tiada pape..

😱😱sy pun mcm tu sis..tekak xnak mkn nasi..maggi je msuk..tp sy pun tpkir gak mmg tkut effect pda bby..skrg sy xtau nak mkn apa..bngun tdok tnggu tghari bru boleh telan mknan tu pun biskut tiger..pastu mnum soya bean..

maggi sebenarnya not good for when you’re pregnant. so kalau boleh kurangkan sangat sangat. boleh tengok kat app ni punya food and nutrition section banyak info 👍🏼

Masa alahan dulu, maggi je boleh masuk. Tak boleh tengok nasi dan bau nasi. Tapi lepas dh boleh makan nasi tu masa 17 weeks, tengok maggi pun dah tak selera hihi

Saya awal2 dlu Hari2 makan megi sbb yg tu je lalu. Tp bila dh start boleh mkn, xmkn dh megi kecuali teringin sesekali ada jugak mkn

Ambillah mknn berkhasiat momy. Maggie ni bkn sj x elok utk baby malahan utk kita jg utk jangka ms pnjg. Kena lwn skit perasaan ye

Sy dah 19w still xmkn maggi...teringin tu ada,tapi tahankan je...risau nk ambik walau sikit,sb doc pernah pesan kt sy

Better elakkan sis..meggi bukan real food..bykkan makan real food buah ,sayur, protein, roti .megi xsihat utk baby.

5y ago

Eyaa trima ksih atas nasihatnya sis.. 😍😘 Smoga dipermudahkan urusan sis jugak... 😊

Actually not that good sis.. elakkan klu tringin makan skit je n skali je dlm tmpoh sblan

ada effect pada baby..pada tumbesaran baby..demi baby cubalah jgn makan lagi