Positif ker?

Hi momy semua.Dah delay period hari ke -8.. pagi tadi ada cek upt..Dgn mata kasar nmpk MCM ada double line..Nk tnya kot momy ada nmpk juga ke?tq #SeriusTanya

Positif ker?
17 Balas

maybe awal lgi. sbb tarikh tu ramalan shj. masa yg tepat di senyawakan kita tk tahu. bgi masa sikit.. slagi tk dtg period jga diri. sblom test puasa 4jam jgn minum jgn mkn supaya urine kita btul² pekat. lgi elok urine pertama slps bngun tdo. moga ada good news utk awk🫶🏻❤️

1mo ago

insyaallah.. semoga ada rezeki sy..tq sis

Repeat je lg sis. Smpai la dia terang double line. Klu pkai yg ni murah je kan. Lgpn klu kita sendiri rasa kita ni pregnant jaga je mkn minum & aktiviti kita jgn yg berat2. Sy biasa tgu 2mgu lewat br test sbb mmg jenis yg lambat naik, pakai test mahal2 pun takde beza.

1mo ago

ok baik sis . Tengkiu sis😊

br lewat 8 hari sis tggu lg sbb sy mcm tue gak lewat 1 bln pon x ada lg.. 2x test upt x naik.. so ingt x mgadung lg la.. pastu rse mcm nk msk 3 bln x mai period try check skali lg terus naik line 2 hah skarg tgh mgadung 11 weeks dh ikot scan.. tp klu ikot period dh 15 weeks..

1mo ago

mksdnya hcg rendah lagi kan..sy baru je delay 8 hari..ok2..FHM..tq sis.. tahniah sis😊🤲

hi, sy masih nmpak 1 line lagi, tapi kalau dah late period, sis beli terus clear blue yg ada tulis berapa week pregnant. sbb sy beli yg tu 4 hari sebelum period hehhee excited nye pasal. mmg timbul pregnant. sis try la beli yg tu. walaupon mahal, tp berbaloi😍

1mo ago

Ada beli sis..tp sy simpan .xnk guna lagi .takut kecewa pulak😅

saya pun pernah delay period 7 hri pstuh check upt but satu line je pastuh i ingt i tk pregnant pstuh i pum biar je n then period still tk dtg after 2weeks i check blik n then positif

1mo ago

ohhh..ok fhm2.. mungkin hcg belum cukup dlm bdn msa tu kan..bila dah lama baru upt +ve

nmpk 2 line tp sgt Samar yg 1 line tu..sbiji mcm sy.sy skrg dh 7bln dh.tp masa kabur mcm ni Sy repeat lg 2 Kali pn kabur jgk.tp xpe sis..jaga diri..jgn angkat berat²

1mo ago

tahniah sis.. Insyaallah kalau rezeki ada lah kan😊

8 hari delay period, upt check negative. soalan sy, period awk selalu dtg on time or tak? maksud sy, macam kadang dtg awl, kdang dtg lambat.

1mo ago

Period sy MMG regular sis..MMG on time..Klu ikut kalender MMG tepat sllu..tak Penh miss sekali pun kecuali mengandung..

dlm cmera nmpak 1 line.sbb cmera ni faktor prchayaan. awak boleh nmpak lebih jelas dri dekat .. repeat lagi skli.. insyaAllah ada rezeki

4w ago

insyaallah. Haah.betul sis..dlm kamera mungkin tak bape jelas..ok nti sy repeat.tq sis😊🤲

mata saya nampak -ve lagi. maybe sebab gambar pun. takpe selagi belum period test je tiap selang beberapa hari. moga murah rezeki 💐

1mo ago

insyaallah sis .tq😀

sorry sye nmpk -ve. nnt try lgi repeat 2-3hari tgk. or try guna dip n tell or clear blue.

1mo ago

ok baik sis.😊