perut kecil

Hi momy.. Saya dah pregnant 8 bulan. Bila check doctor cakap ok je.. Tapi ramai orang cakap perut saya kecil. Macam pregnant 5 bulan. Saya risau.. Harap"x kenapa-kenapa. Asal jumpe orang je mesti cakap perut kecil?

47 Balas

Tngok kad checkup sis brp berat anggaran dlm kandungan.. Mcm sy ank dua2 perut kecik sngt pregnant tnggu hari org ckp mcm bru 5 bulan.. Skli baby kluar 3.3kg.. X sngka2 prut kcik baby dlm besar..

Sy sis masa ckp kat dktor praktikal yg saya dah 9bulan, dia terkejut sgt. Katanya kecik sangat ni. Mgkin sbb ibu nya kecik sgt. Dia kata tak berapa nampak pn. Lgpun sy pakai baju besar.

Sama la sy sis..dah preggy 8 bulan,tp perut comel naw..berat bby alhamdulillah normal..ni pon perut kecil ttap gak penatnya..jgn kata perut kecil kurang penat yer..hehe

Saya pun ramai ckp perut sy kecik. Dh masuk 8 bulan juga. Sis skg berat baby dh berapa? Sy dlu 7bulan berat baby 1kg mcm tu je. Risau juga. Tp doctor tkde ckp apa pulak

Xpala sis janji anak dlm kndungan tu sihat walafiat sudah..duk hirau mulut org ni letih..sya hat 5bulan ni pun duk jadi isu perut kecik la apa laa..aiyaaa....

tebalik pula dgn sy 😅 sy bdan kecik tggi 148cm ja, tp perut besar doctor pun hairan 😅 xkesa yg pnting baby dlm sehat2 saja smua normal

Mungkin mak dia kecik kot.tu perut kecik..bini sy pun perut kecik tp nk msk 8bln dh.ramai org ckp xnmpk cm 7bln..sb bini kecik..haha

Sy smpi nk due perut pon kecil. Smpi doktr tnya betul ke awk preggy? Pedulikn je kata2 org, yg penting anak sihat walafiat.

Jgn risau la apa org kata, lain org lain juga badan.. Yg pnting baby dlm kndungan sihat & tumbesaran baby normal 😊

Takperlu risau cakapcakap orang Puan. Biarkan saja. Asalkan doktor dan checkup kesihatan semuanya baik baik shj. 😊