Bleeding dah seminggu

Hi all mom,,,sy tngah preg 7w dan bleeding byk keluar darah,dah gi hospital dan doc pn buat lh guna mulut itik tu,doc bagtw kandungan masih ada cuma masih nampak kantung je dan kantung tu kecil BLM nampak janin lagi,,sy risau yg teramat,,ada kah kandungan sy akan selamat,siapa pernah alami mcm saya#pleasehelp #bantusharing

11 Balas

3/3/2022 : 7w6d first preggy sy keguguran. mula2 start spotting,pegi swasta doc bg ubt kuatkan rahim utk seminggu, tp kandungan x bertahan, sy bleeding mase buka buku pink. pd mase same, terus ke emergency, scan atas bwh kantung dh mengecut, cek dgn muncung itik 2x tp jln x buka..last doc suh balik, biar gugur keluar sendiri.. 2hari selepas g emergency, turun habis janin n kantung.. sy redha, waktu bleeding lg sy dh redha sbb hati pon dh x sedap. skg pnmasih berpantang lagi.. mudahan ade rezeki lagi nanti

3y ago

kalo dh lepas keluar darah ketul n xde rse sakit lagi mgkin ye kot dia dh keluar. ha kalo g spital nie, mgkin kne muncung itik lg.. sbb sy haritu kne lg dgn muncung itik tu, dia nk cek dalam. scan atas n bwh paling kerap😣 tp awk jgn risau, at least dia cek rahim kite dh betul2 clear complete atau belum.. jgn takut ye.. pegi emergency.. kalo ade amik gmbr bnde yg keluar tu, nnt tunjukkn kt doc

Saya alami juga last week. Bleeding 2 hari, darah ketul2 keluar. G klinik masih ada kantung tp kecik. Baru 5 minggu. Minggu sblmnya baru tau pregnant & trus amek injection proluton, insert uterogeston & mkn duphaston sbb ada history gugur mse 1st pregnancy. Skang masih mc minggu kedua, rehat & xde buat apa2 kje berat. Smlm g cekup n inject proluton (tiap2 isnin sehingga kandungan 12 minggu), doktor scan sblh yolk sac mcm dah ada potensi jd janin tp xclear. Tunggu next nya progression. Neves hanya Allah yg tahu..

3y ago

semoga Allah memberi kekuatan dan dipermudahkan segala urusan

Sya penah alami bleeding ank first masa tu 6 week mmg bnyk then dia trun sndri prgi hosptl cucuk ubt hormone tpi xdpt dslmtkn.. Alhamdullah skrg tgh preggy ank no 2 pun bleeding jgk time 7week smggu tapi alhamdullah baby kuat dan dh ada heartbeat skrg dh msuk 11week..doc bagi dupston slma sebulan dan bedrest jew bt kja ringan2.. Smoga awk ada rezeki.. Lain org lain ujian dia.. Sntiasa brfkir positive..

3y ago

ok sis,semoga d permudahkan sis,dan kandungan sihat,sy pagi td ada keluar seketul darah😣

sy pernah alami... after 5day bleeding mcm period tu, keluar seketul daging. pastu bawa seketul itu ke klinik, disahkan gugur. Masa ada bleeding mommy jangan buang air kecil dlm mangkuk tandas supaya mudah nak tengok apa yg keluar ( nurse yg pesan).

3y ago

preg berapa week masa tu sis, ada korek rahim kah time tu

Saya ada bleeding masa 7w-10w. Awal bleeding tu saya risau dah terus ke hospital. Dr bagi duphaston and MC 2minggu so saya boleh rehat, jangan buat kerja berat. Alhamdulillah kandungan selamat. Masa 10w dah boleh dengar heartbeat 🥰

3y ago

Masa 10w macam tu dah berhenti.

50 50 sis , kdg lambat nak nmpk. Tapi kalau sye haritu bleeding byk mcm period , then check for next 2 days. Dah takde 😢. Kalau boleh Pn bed rest . Semoga dipermudahkan segala urusan Pn ya…

3y ago

Mula2 2 hari lpas spotting saya check di emergency, upt , hcg pun masih tinggi, masuk mlut itik, kantung ada janin tak nmpk. Then dr bagi balik bagi date 2 hari kemudian utk check semula. Check upt still tapi bacaan hcg dah rendah, means mmg tak menjadi. Dr bagi balik bagi date 2 hari lagi utk tgok kantung tu jatuh sendiri atau tak, kalau tak jatuh baru dorg akan buat dnc. Tapi Alhamdulillah kantung tu jatuh sendiri and tak perlu buat dnc.

7weeks mmg xnmpk lg sis. scan prt dgn masuk alat kat dalam pun xnmpk. tp sebb bleeding byk saya dah tahu dah xkan xdpt diselamatkan. upt postif dalm 3 hari saya admit ward. lpas tuu dah xda.

3y ago

sabar sis,semoga Allah memberi kekuatan kepada kita

sy spnjg 3 bulan bleeding spotting. biar je. doc suruh bnyk berehat je. nnti msuk bulan k4 oky lh tu. proses menempel kata org

3y ago

byk ke darah yg keluar sis,sbb sy MCM darah period,dan perut kram

saya pun tgh alami skrg sis,12w nmpk kantung je baby xnmpk lg, tapi doc ckp ramai juga kes mcm saya Smpai ada yg 13w

3y ago

ye sis amin🤲🏼

Insyaallah.... doa byk2 puan... Insyaallah.... semoga dipermudahkan segala urusan.... Aamin3 YRA...