susu formula

Hi mom,sy nak tnya jika bby dri lhir mnum susu formula adakah bby tu sihat tak ada mslah lain..??.mcm mna kita nak tgo kshatan bby brkaitan dgn susu yeh..? Najis bby sllu wrna apa.??..ada tak ibu² yg mcm sy susu badan tak ada kena bgi bby susu formula.??..ksian bby tgo mnum susu formula 😔baby first..

3 Balas

Sy beri baby susu formula dr lahir. Sbb sy ada mslh sakit pinggang n belakang yg teruk ms pregnant. Some more caesar mmg x mampu nk breastfeed. Sy bagi dia enfalac a+. Lgpun sy risau nk bg susu badan, sbb sy jd ketagih nescafe. Sehari mesri nk minum 3 kali. Risau klu bg susu badan. Sy mkn minum x berpantang main bedal ikut suka mulut. So far dia ok minum susu tu. Badan naik elok, perkembangan pun ok. Berak ms bbrapa bulan awal, kuning tp lama2 dia jd hijau bila msk bulan ketiga onwards. Itu normal klu bg susu formula. Sy confident dgn susu enfalac ni so far. Mampu bg yg terbaik utk anak. Alhamdulillah, anak sy blm ada lg sakit demam or selesma. Kna cucuk pun dia x meraung. Sekejap je nangis then dia ok. Mood dia selalu bagus.

sy pun baby lahir tak dpt skin to skin dgn baby..sbb baby lahir premature..admit NICU..so mmg lahir hosp bg susu formula..skrg sy day 6..baby msh minum susu formula..air susu sy kurang..😔 kuning baby pun smkin lama smkin naik..😔

3y ago

saya dulu MCM sis juga. tapi air susu saya masa tu x keluar. mak saya bagi petua simpan kain basah guna air suam2. alhamdulillah air susu saya keluar. masa anak pertama. tak tahu apa2. boleh guna susu formula tapi guna susu kambing alhamdulillah kuning anak sis turun

baby minum susu formula..najis baby warna kuning..