Susu formula

Susu formula dupgro dgn dutch bby mna yg ok bby newborn..nk guna sementara sbb doc sruh cmpur susu formula sbb kuning bby turun naik

11 Balas

jgn bg susu formula seeloknya.. mcm Sy.. doc ada suggest juga bg susu formula utk trunkan kuning baby. tp Sy beli botol susu n Sy pam susu.. suruh suami urut belakang dekat bahu bawah ketiak urut breast.. pastu setiap 1 jam bg susu kita kat baby.. baby Sy mnum 2oz setiap 1 jam.. paksa ank susu.. walaupun xbangun ... alhamdulillah kuning trun Dr 100++ trun 76 xsampai 24jam... Sy start konsisten bg susu setiap 1 jam tu Dari pkul 8 malam.. 8pagi esok check up kuning trun... utk susu Sy xde amk ape² milk booster pun... just mnum air masak byk² n perut Sy sentiasa kenyang alhamdulillah.. ank Sy kuning 2 hari je

saya pulk bagi ank minum lactogen perut dia asyik kembung dan meragam lepastu tukar dupro pulk sembelit sama dgn dutchbaby 2 hari xberak bila berak taik brketul mcm taik lembu pokok pngkalnya kne cuba sbb xsmua baby serasi dgn susu formula

try karihome sis .. baby saya minum karihome , kuning mendadak turun .. tapi susu tu buat anak saya sembelitt .. saya campur bf+fm .. lepas je discharged kuning , saya full bf jee

6mo ago

sama lah sis .. anak saya pon g6pd sis , sehari lepas bersalin terus masuk nursery, kuning tinggi duduk bwh lampu .. 5hari kena tanan wad , saya ulang alik hospital sbb nk bagi susu badan , kene urut bg ada susu .. bila baby dh dpt balik rumah , terus saya campur bf+karihome .. tidur lampu bukak , mandikan dgn air timun&air cap badak .. 3kali je checkup kuning kt KK , dari 9 turun 4 .. alhamdulillahh

baby sy guna Dupro. Alhamdulillah sesuai untuk baby saya. Kuning pun turun mendadak. Jaga masa penyusuan baby. Klu x bangun, bangunkan baby.

S26 sis.. sy baca kat fb ramai bg fm s26 cepat turun kuning. Lepas tu lactogen and dutch baby. Dupro tak femes org suggest utk turun kuning.

Baby bawah setahun x boleh bagi susu kambing. Doktor akan marah kalau tahu. Cuba sis google.

Baby saya minum lactogen kuning turun mendadak 🥰

Try susu kambing karihome. Baby sy serasi..

Anak saya minum susu similac terus turun

lactogen dah try sis?