Adakah ini Normal ?

Hi Moms, Nak tanya, saya ada anak berumur 2 tahun. Saya perasan anak saya ni, kalau kita marah atau tegur dia akan memberontak (tak selalu) Tapi cara memberontak nya tu saya agak risau, Sebab dia akan pukul atau gigit bahagian tangan macam tanda protes gitu. Tiap kali dia buat macam tu, saya akan tegur dia. Dia macam tak endah 🙁 puas suami dah saya tegur atau halang, tapi sama juga. Apa yang saya perlu buat ? Ada ke inisiatif lain ? 😞 saya risau

2 Balas

hi...anak sy 1st sekrg da 13tahun...dulu tantrum pun mcm Tu..dia Tampar Muka sendiri...sy perasan anak sy Ada tanda2 hyperactive JD sy rujuk ke hospital kanak2 Dalam umur 7tahun doktor da confirm. anak sy special...jadi perlu therapy Dan review sahaja...skrg anak sy sekolah pendidikan khas ..perlu perhatikan kelakuan anak skiranya Ada tanda2 autism @ hyper bole rujuk doktor ..☺️☺️

2y ago

walk in ja ke pesakit luar kak...lepastu bgtau keadaan ank...Minta refer ke pakar kanak2 LG best kalau area kak Tu Ada hospital kanak2...

better bawa pergi jumpa doctor..mmg budak 2 tahun akan tantrum tapi ada tahap jugak..

2y ago

klinik pakar kanak2.