Sleep training newborn baby

Hi moms..nak tanya n minta pendapat..macam mana nak atur pola tidur baby ya..baby sy baru cukup seminggu..tiap malam mesti terjaga kadang sampai 2 jam nak bagi dy betul2 tidur..siang bukan main lentok tidur, malam mesti berjaga..n boleh ke buka lampu masa baby tengah tidur pada waktu malam??#ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

baby newborn ni dia taktau beza lagi siang malam, mcm saya dulu siang tidur ,start tgh malam sampai subuh berjaga lagi la, tapi masuk sbln dia da slow2x okay, tidur malam mcm biasa. n bab lampu pakai lampu tidur je.

Ye baby saya baru 21 hari mmg mcm tu la.. nk xnak gilir dgn suami jaga mlm. Lps susu suami tidorkan dia kdg memang lebih sejam la nk bg lena.. hrp sbln nti okla dia

sebab waktu dalam perut time malam kn ibu selalu rehat time tula dia aktif..maybe sbb tu kot lepas dia lahir waktu malam dia berjaga siang dia tidur..

baby awak baru seminggu. mata dia pon belom clear nampak lagi. baru hitam putih awak. normal sebab baby baru nak adapt dgn persekitaran luar.