Air ketuban

Hi momsiee.. saya mau tnya bah.. sebab saya first mom and sudah try google untuk cari jawapan tpi tak jumpa jawapan yg sesuai.. saya pregnant tepat 38wks , kencing saya mmng kuning,tapi kadang dia dlm sehari bila saya kncing dia warna putih jernih,and petang tdi pun ada skli sya kencing wrna putih jernih dan boleh than banyak (serupa mcm org baru lepas tahan kencing),bila prgi kencing balik dia kembali wrna asal kekuningan.. risau pula yg keluar tu air ketuban.. Apa yg saya dpt tau bila try searching,,air ketuban kalau dia kluar dia akan kluar tanpa di rasakan,dia main lepas jak,tpi ni sya rasa mcm nak terkencing..tolong mamy² senior.. tdk berani prgi check d hospital,takut kena tahan msuk wad then kena induce or ceaser 😅

3 Balas

ouh kiranya tu mommy bukan air ketuban la . itu air kencing ja . kepala baby sudah di bawah , itu mommy rasa sikit sikit mau terkencing . kalau leaking , tidak keluar dri saluran kencing mommy , keluar dri faraj . kalau mommy takut , nanti masa mommy pergi checkup , mommy tanya nurse . nanti nurse terangkan . mommy jgn risau okay . kuat semangat mommy 💪🏼

air ketuban keluar dari faraj sis. tapi careful lah, ada kes yang air ketuban leaking, maksudnya dia keluar sikit2. kalau masih ragu2, sila check di hosp ya.

copy with thanks mamy²