bersalin czer

Hi mom..saya akan bersalin czer kerana masalah placenta previa type 2..sya cuma nak tanya sesiapa yg ada pengalaman czer bole ke minum pati ikan haruan? Stgh kawan2 bgtau ianye x elok..betol ke??

2 Balas

Tak payah minum pati haruan sis , sis cuma berpantang makan . Minggu pertama & kedua sis makan tghari nasi lembik + sayur air sawi + ikan talang @ sup ikan haruan + nasi lembik . Pastu buah orange , banyakkn minum air suam . Minggu ketiga tu boleh la mkn nasi mcm biasa . Cuma lauk je boleh tukar2 . Kalau tak maw sup ikan haruan boleh buat ikan haruan goreng. Saya buat mcm tu ja , luka pn alhamdulillah dlm seminggu dh okay . Siap boleh pegi jaga anak kt hospital sbb jaundice .

Luka luar mmg cntik smbuh elok. Kt dlm perut berparut2. Mostly bila second time cser problem. Bila tnye psakit mostly ckp prnah mkn pati ikan haruan dulu2