Overweight TTC

Hi moms...anyone yg bjaya pregnant jgk wpun overweight...period regular...boleh x bg smgt...another month yg ditunggu blum ada sangkut..🥺 #bantusharing

22 Balas

Saya sis. Bmi border overweight - obese; cycle period normal (28-32 days) . Ttc 3y with 2x misscarriage. Kali ke3 double line appear lps 18bulan dari past experience. Now menghampiri due date, doakan sy & kndungan dilapangkan segala urusan ☺️ Apa yg sy blh share; kesihatan, emosi & pemakanan perlu jaga sbb bila kita pregnant; byk pkara yg unexpected blh jd. So sgt perlu utk kita prepare physically & mentally. Dan tak lupa sokongan dari suami & keluarga sgt penting. Lagi satu, selagi kita ada rahim, inshaAllah kita blh mengandung. Sy doakan sis & suami dipermudahkan & diberi kesempatan utk menimang zuriat ☺️