Dilema mom yang kerja

Moms, yang kerja kan hantar baby pergi baby sitter … korang akan ws BS tanya tak anak korang buat apa…

6 Balas

Actually depends on bs. Ada yg jenis suka update kt parents, ada yg tak rajin sgt update, cuma sesekali. Mcm kita lah kalau kita kerja hari2 org asek whatsapp lama2 kita rimas. Tp ada org lain maybe suka melayan. Kalau bs sis jenis cepat rimas ni maybe dia rasa sis tak percayakan dia cos sikit2 nk tanya & benda ni boleh trigger emosi dia. Topic ni pernah dibahaskan dlm group BS seluruh Msia kt fb. Try sis cari & fahami isi hati bs. Bs saya punya style dia up status pic & vid nampak semua anak asuhan tgh buatpe hari2 so semua parents auto tau. Jimat storage dia takyah simpan pic & vid banyak2, bg saya bs saya bijak la cos wat gini. Saya plak jenis tak kisah & taknak layankan sgt risau pada anak. Serahkan je pada Allah swt. Melainkan anak saya tgh selsema ke cirit ke, yg tu mmg sy akan wsp tanya anak saya ok tak.

4mo ago

Setuju. Time deal dgn bs awal2 tu letakkan term mcm tu kalau boleh nk dia update hari2. Faham anak first second normal mcm ni. Bila dah anak third fourth fifth nanti kalau boleh time cuti pun nak hantar bs/taska. Heeee guwau

BS anak saya update anak tgh buat apa macamtu, biasa dia akan quick snap pic. Kadang dia free sikit ada lah 2 3 kali bagi gambar anak, but takde push dia suruh update just cakap elok2 kalau free2 send gambar anak saya n dia pun okay 😊, kita pun faham dia bekerja juga even as BS. Kadang dia pula yang banyak kali update ke saya, anak naik merah sikit ke apa update, saya pula yang late respond kekadang 😄 sebab ada hari busy sangat kat office.

4mo ago

Ye juga kan nt saya nak cakap macam tu la dekat BS free free update la gambar baby

Saya hantar anak ke taska.. saya tak whatsapp pun.. saya cuma minta dorang call kalau baby tak berhenti menangis meraung.. 😅😅😅 sebab saya kerja pun saya tak sempat nak bukak whatsapp selain group kerja hhuhuhu

4mo ago

Kalau taska dorang akan update aktiviti kan sis

Mesti la tanya. Tp sy tak expect diorg reply immediately lah. And tak kacau / spam diorang

4mo ago

Betul, saya takde la push atau minta dia fast respon.. biasanya elok je dia update gambar tiber semalam macam emosi pulak, dont know why…

Saya tanya sebab nak tahu. Kadang saya guna modal rindu anak.Nanti BS hantar gambar hehe

4mo ago

Hmm I see. Kalau macam tu awak kena slow talk la dengan BS. Tanya dia personally. Hubungan awak dengan BS okay je kan?

Tanya je cuma klu BS yg jenis jaga ramai baby kdg ambl masa juga nk contact

4mo ago

Tak minta fast respon pun, selalunya okay je tapi harini cara BS tu reply buat saya tersentap 🥲