Private part hitam 😭

Hi moms, sy first mom yg bakal melahirkan xlama lagi. Normal ke bhgian private part jd hitam sgt 😭 Rasa malu sgt dkt dr dan nurse. Xsangka jd hitam mcmni skli. Masa trim ke 2 dia start gelap, masa tu ok lg xde gelap sgt, so xkisah sgt. Masuk je trim ke 3 sampai dh dekat dgn due makin gelap plk dia. Ketiak pun sama, pasti keliling nipples tiba2 timbul bintik2 gelap mcm jeragat yg tebal. Ada tak yg pernah mengalami perkata yg sama? Boleh hilang ke nanti lps beranak?

5 Balas

normal sis..hormon tu.. yg penting time2 dkt nk bersalin nnt cukur bulu2 bwh tu jgn bg rimbun sngt.. haha hitam xpa jgn hutan.. sy dulu msa dr nk cek jln blom buka spende dr dh jerit panggil nurse suruh bwk torchlite ko.. haha lps buka spende haaa sy dh nmpk jelas..xpyh torchlite hahah gelak kami kt situ.. sempat lg dy bergurau haha

takyah malu 😂😂 sya masa anak 1st tu pun trkejut knapa jdi gelap sgt.... now tgh pregnant anak kedua dah 38w+ ank kedua ni sya dh spare byk2 jenis scrub untuk sental nanti🫣

totally normal tak perlu nak malu. dktr misi takde nk komen tang bawah tu...depa buat kerja depa saja. lepas bsalin nanti sental la pkai scrub nanti kurang la gelap kat situ.

mmg normal sis..dh masuk LR tgh sakit dh x fikir dh malu ke apa masa tu.nt lps beranak akn slow2 jd normal semula kt kwsn2 pelipat tu

Sama sis tpi bnyk yg kata selepas bersalin nnti akan hilang kmbali ke normal juga