Bayi 3 bulan

Hello moms, smlm saya checkup anak saya 3 bulan. berat dia 4.8kg je. nak tanya mcm mana nak naikkan berat dia? nurse cakap kerapkan menyusu masalahnya anak sya taknak. dia nak 2 jam sekali 2oz ja. kdg dia tak menyusu 3jam pun habis 2oz je. as a first time mom saya risau sangat🥲baby fully fm #SeriusTanya #newmom

9 Balas

saya susukan anak ikut demand dia je. siang dia kerap nyusu. malam dia susu sebelum tido, pukol 8pm macam tu. bgn susu semula pukol 2,3 am. bgn lagi pukol 4,5 am. malam je dia kurang susu. tp berat alhamdulillah ok. sebulan naik berat berapa kilo? fully bf ke? ibu boleh jaga pemakanan, lebihkan sayur, protein. in sha Allah susu akan lebih bernutrisi, cukop untuk naikkan berat baby.

1mo ago

tdo siang 1jam lepastu 1jam main dh main menyusu. ulang2 benda sama. skrg tbgh cuba s26