Lewat period tpi negatif

Hello moms semua, sy nak tnya dan minta pandangan. Saya dah lewat sgt period, last period pd 13 julai. Tpi bila cek upt negatif, scan hosp,klinik, doc kata takde apa. Cek kesihatan, cth ketumbahan, fibroid dll semua pun takde. Kira ok takde masalah. Mengikut medical sya sihat. Period saya, sejak sblm kawin sehingga laa usia rumah tangga sdh setahun sya tak pernah lewat. Mmg regular cycle saya ngam tiap bln. Ni first time lewat. Gaya, pembawaan, selera, mood, spt ibu hamil yg alami alahan. Selalu buang angin, cpt lapar, kadang mual dan muntah. Tpi cek mmg negatif. Saya tak tau apa masalah saya, adakah preggy atau sakit? Harap ada yg bole respon bagi pandangan, atau sekadar kongsi buah fikiran ya moms semua . Sya sgt dlanda kegusaran skrg Terima kasihh #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Boleh request buat ujian Beta HCG. Untuk tentukan klau btl2 mengandung. Kadang2 kecelaruan hormon pn boleh buat period ting tong. Nak period pun simptom mcm pregnant. Jadi buat masa sekarang, untuk btl2 kenalpasti puan pregnant ke x, buat ujian darah.

10mo ago

i see, terima kasih bnykk