Acid folic vs obimin

Hello moms . Saya pregnant 9weeks now , lepas pergi checkup doc suruh consume obimin, sebelum ni saya consume acid folic shj setiap hari. Bolehkah saya consume obimin dan acid folic serentak? Teringin nak tahu. Saya tak pasti sebab check google ada yg cakap tak boleh, ada yang cakap boleh. Mohon bantu ye #bantusharing #firstmom

13 Balas

tak perlu mkn dah asid folid, sbb obimin da ade sekali asid folid..doc akan bg ubat ikut mummy da brp mgu, ikut pekembangan baby, asid folid saje tu biasenya utk sebelum pregnen dan smpi brp mgu je, pastu akan up ke obimin atau zinfocer