Acid folic vs obimin

Hello moms . Saya pregnant 9weeks now , lepas pergi checkup doc suruh consume obimin, sebelum ni saya consume acid folic shj setiap hari. Bolehkah saya consume obimin dan acid folic serentak? Teringin nak tahu. Saya tak pasti sebab check google ada yg cakap tak boleh, ada yang cakap boleh. Mohon bantu ye #bantusharing #firstmom

13 Balas

Obimin dan asid folic berbeza tapi obimin dah ada asid folic so sis boleh amik obimin semua kebaikan zat ada dlm tu untuk ibu & anak , if ke kk doktor prefer ubat lain , sis boleh bgtau yg sis makan obimin . Kdg doktor kk akan consume ja apa kita makan , incase takboleh telan ubat kk 4 beradik tu .