Bayi 9 bulan cirit birit dan muntah

Hi moms, sapa ada pengelaman rawat anak cirit birit dan muntah untuk bayi 9 bulan? Sy dh hntar bayi sy ke klinik & doktor bagi ubat cirit ORS. Doktor sarankan larutkan ORS ke dlm air kosong sebanyak 250ml. Sy dh cuba buat, tp bayi sy x dpt nk hbiskn air ORS tu pd msa yg sama, mgkin sbb rsa dia blainan dr air kosong biasa. Boleh ke klau sy larutkan ORS dlm air sirap, biar ada rasa manis utk tarikkan rsa anak hbiskan air ORS tu?

1 Balas

9bulan dah bagi air manis ke? Cuba bagi tempoh 1jam, bagi dia minum sikit2

3w ago

X bkesan.. dia reject air ORS tu