susu fm baby 10 bulan

Hi moms. nak tny.. baby sya 10 bulan . ble ker tukar susu fm dia ke langkah 3. baby sya skrg mnum s26 langkah 2. dia mnum langkah 2 ni mcm tak kenyang even dh mkn .

5 Balas

sy pkai s26 jgk..ari tu try tukar lgkh 2...ank jd stiap mlm 2 jam bgun nyusu..pdhl sblm ni 4 jam bru bgun...pastu sy banding2 dia pnya zat tu antra lgkh 1 dgn 2 byk sgt beza.sbb tu bby xknyg...jd sy tukar smula lgkh 1..bru bby nrmal smula 4 jam bru bgun mnyusu...jd sy redha je la gna je lgkh 1 smpy dia ckup sthun...skrg bby 9 bln...lg 3 bln je lgi..brthan je la..beza powm klu yg 1.2kg beza rm9 je..klu bby xknyg xbrbaloi lgsg beli yg lgkh 2 tu

Bukan sepatutnya langkah 2 lagi kenyang ke sebab beza protein tu? My baby is 9mnths but dah tukar langkah 2 susu s26 jugak. Okay so far. Makanan sampingan baby okay tak? Atau kurang makan solid sebabtu demand susu tinggi?

10mo ago

protein dia byk beza sis..sy sndri dh bndingkan antra 2 tu...lgkah 1 lg byk zat..smua tggi2..yg lgkh 2 kurang...ank sy mmg jd 2 jam skli bgun mnyusu..nk kte mkn xknyang shri 5 kli mknnyer smpy sdwa...tp ank sis ssuai kot lgkh 2 tu ok la tu...

Saya still guna step 1 even anak dah nak masuk 10 months. So far okay Alhamdulillah

Pakai lgkah 1 je sis lg bnyk zat. Anak i 9bulan pun susu langkh 1 je bg

langkah 3 utk setahun keatas.