Sendawa dan angin

Hi moms. Nak tanya, saya baru 3 weeks.. tp badan banyak sgt angin, asyik sendawa and buang angin. Kdg2 rasa mcm tak sedap perut sbb bloated. Normal ke tidak ya? Terima kasih

9 Balas

Samaaaaa 😭 dah nak dekat 2nd tri tapi still ada loya, angin, bloated, duduk pun tak selesa 😭 tapi hadap je laa, kena happy happy for the baby sake 😂 Ada yang sampai kesudah loya loya pun ada, hopefully semua baik baik sahaja ☺️

normal. saya masa awal pregnant xtau mual,perut angin sbb pregnant. saya baring meniarap letak bantal kat perut 😅 masuk 2nd trimester baru hilang angin2 tu semua

Hiiiiii. Normal. Makan dengan kuantiti sedikit tapi kerap. Boleh juga minum air suam + limau @ lemon. Boleh juga hidu minyak angin untuk keselesaan ibu.

masuk angin la tuu, awak jgn skip breakfast n lunch.. kena mkn something utk alas perut .. perut kembung tu, so jaga kesihatan okay 👌😉

mcm mana awak detect pregnancy 3weeks tu sis? dpo ke berapa awak dpt dtect? maaf bertanya sebab sy ingin tahu 😅

2y ago

oo 3 weeks lebih.. okey okey.. sy ingt sebelum 3weeks.. hihi semoga dipermudahkan urusan sis dan diberikan kesihatan yg baik baik untuk sis dan baby 🥰

normal,sma mcm sy dulu,bloating teruk,jaga diri baik2,elak amik ubat tanpa nasihat dktor tau

Ohoo sy first tri pun mcm tu. Ya allah insof dibuatnya 😂 byk gila angin

2y ago

samaaaa sis . tak selesa dibuatnya haha

Tanda normal cuma mmg akan rasa sgt x selesa..

normal..makan sikit tp kerap