BABY SELSEMA

Moms ada x petua utk hilangkan selsema baby?lotion @ petua kg..baby baru je 20 hari..dia kuat menyusu,kadang2 dia buang sendiri lendir dlm mulut dia,sampai menangis x selesa sbb hidung dia pon ketat #firstmom

2 Balas

Minyak ao waleet ni minyak baby sy sejak nb mmg xde mslh slesema dan kahak spnjg guna ni.. Sy perasan strt hbis 2 btol minyak ao ni anak sy start berkahak.. Jdi bgi sy minyak ao ni penting utk bby sy, skg mmg xde kahak dah, sy pun buat sendiri minyak garlic ni masak garlic tu then msukkn ke dlm minyak jhonson baby sapu d dada perut blkg tapak kaki.. syukur anak x prnh selesma dah even tiap bulan jarum pun x prnh denmm or selesema. perut pn x kembung, sebab kerap kentut dan membuang..

Sapu ao waleet atau minyak asmak di dada, belakang bdn n tapak kaki. Kalau xde maybe boleh buat garlic oil..bakar garlic, tumbuk n campur dgn olive oil/minyak msk..

9mo ago

Dia mcm ni. Buat time dukung dia, santai2 je asalkan tak tepuk kat tulang belakang. Ini utk longgarkan kahak. So nnt kahak longgar n jatuh jadi keluar ikut najis jugak