PREGNANT LAGI

Hi moms, ada tak yang anak tak sampai setahun lagi dah pregnant? Makan pil perancang pun tak da kesan. Korang jawab apa ea nanti dekat misi masa nak buka buku pink? #bantusharing

10 Balas

Saya mengandung 3tahun berturut turut. Memang tak amik perangcang langsung. Sebab memang saya rancang untuk anak rapat. Nurse tak marah langsung sebab saya memang bagitahu dia saya nak anak 3 orang sebelum umur sekian sekian. Masa anak sulung 7bulan, saya mengandung anak no2. Masa anak no2 9 bulan saya mengandung anak no3 Rekod perubatan saya pun semua ok. Hb 12-13 dari awal pregnant sampai 3rd trimester. Nurse kk saya cakap, dorang tak marah ibu yang mengandung rapat dah sekarang, asalkan ibu tak pernah skip temu janji yang dorang bagi. Concern dorang kalau ibu tak dtang temu janji je.

8mo ago

bestnye misi KK awak, saya ni susah la diorg nk ckp mcmtu habis kuat bebel dulu kenapa tak jarakkan nnt bahaya tuk kesihatan kita, kesiankan dkt anak takut terabai. susah susah

Ignore je kata2 negatif org sis.. kalau pun seperti yg dikatakan, benda xboleh undur pun. Sis ingat cmni je, things that we can't control, don't stress over it. Rezeki Allah berbeza2 setiap org. Risiko mengikut logik akal, kajian saintifik dan sbgnya tapi pepun berbalik pada Allah kun fayakun InsyaAllah dgn kuasa Nya walaupun anak rapat tp Allah permudahkan. Just berlapang dada je sis. Sy doakan moga sis dipermudahkan segala nya ya ❤️

8mo ago

kdg kita tak minta pun wak, tapi Allah yg kasi rezeki. kita ni je mampu merancang tapi Allah sebaik baik perancang. tapi ada je la misi KK nk bebel nk marah. saya kurang sgt dgn misi KK ni dkt tmpt saya. if dpt misi yg baik alhamdulillah, dpt misi yg hm hentam kita dulu, saya jdi down jgk kdg

beritahu je awak ada makan pil perancang.. sy sekarang pun tngah hamil ank kdua dngan anak 1st umur 1 tahun 1 bulan.. 1st ceaser.. misi kat kk tmpat sy ok je.. diaorg bagi kata2 positif.. doktor pun sma.. yg penting jgn skip temujanji & diri kena fkir positif juga.. kata2 yg negatif ignorekn je sis...

8mo ago

best nye awak diorg bg kata2 positif. saya ni misi KK tmpt saya belum tentu nk kasi kata2 positif , bebel dulu sampai habis settle buku pink tu . hm

bgtahu je awak dh ambil perancang and tetap rezeki mgandung lg. jujur je yg penting kesihatan awk dn baby. klu misi nk mrh biar kn je. but klu sy misi ckp melampau2 sy jawab balik je. tgk situasi kdg org lagi kita diam lg melampau dia

8mo ago

sy nk menjwb balik pikir nnt dia lebih tua je dr kita, itu yg mls. nasihat sikit2 takpe wak, ni kalau dr awal kita nk buka buku pink utk anak ke2 sampai settle dh buku pink tu masih lgi bebel2 tu yg saya mls

Anak saya 8bulan saya pregnant lagi , saya datang je buat buku , dorang tkdela marah cuma dia nasihat lepasni jarakkan jee , kalau risau kena bebel awak cakap je memang rancang dengan husb nak anak rapat .

5mo ago

Kalau awak takde pape masalah ok je tak marah pun , dah kata rancang sendirikan hahahahha

Takpe sis. Mengandung lagi tu rezeki. Nurse cakap apa pun pekak kan telinga je. Yang penting awak dan baby sihat. InsyaAllah semua ok. Semoga dipermudahkan urusan sampai bersalin ya sis

8mo ago

husband sy pun ckp gitu pekakkan je.. bkn nye kita yg minta.. aduh sy kdg stres jgk pikir nk buka buku pink ni. ikutkn skrg kandungan dh 1 month

bruw bru lps abis pantang darah nifas da lme Abes tp tk period ii LG bile check negative . bby sy baru 2bulan 14hari . sape pernah lalui bleyh share tk 🥹🙏

7mo ago

mcm saya niasa anak no2... mula2 takut...nak dekat setahun saya tak dtg bulan...anak full bf mase tu..saya tak tau lg.. tp bila ditanya, rupanya mmg baby menyusu ni kita tak dtg² bulan.

sy sis .. ank msuk stahun lebih sy da pregnant 12 mggu .. sy jwb merancang sendiri je tpi ter”dapat” rezeki baru .. gtu je la sy ckp nurse nk ckp ape ape lantak die la

8mo ago

awak setahun lebih ea.. means nnt bila awak dh bersalin anak awak tu mybe dh masuk 2 tahun.. rasa nya ok kot.. sy baby sy baru 5 bulan wak

Makan pil tu pastu buang dalam ke sis? Kalo mcmtu mmg ade chance pregnant.. tapi takpelah, rezeki.. terima je lah..

8mo ago

then apa gunanye mkn pil perancang kalaupun tak berkesan.. ada jgk yg implanon tpi still lekat.. kuasa Allah, rezeki dr Allah

bagitau je misi yg awak ambik perancang dan tak pernah skip rezeki allah nk bg.

8mo ago

diorg suka bebel dulu awak. sbbtu kdg rasa tak sanggup nk buka buku pink dkt KK sbb mls sgt nk dgr diorg bebel mcm diorg ni Tuhan tahu segalanya.