Gigi nyilu

Moms ada ka yg mengalami gigi nyilu masa hujung2 first trimester ne??adakah ne proses baby tgh mengambil kalsium dr gigi kita? #firstbaby

1 Balas

baby tak ambil kalsium dari gigi atau dari tulang sekalipun. kalau kita kurang pengambilan kalsium, itu akan effect pada tulang/gigi sbb tak cukup. baby akan ambil kalsium dari yg nutrien yg baru dimakan. contoh harini minum susu, baby ambil kalsium dari susu tu. jadi untuk penyerapan badan kita takde kalau tak cukup. tu yg menyebabkan tulang kita pun boleh effect sekali