27wd bila mula nmpk janin?

Hi moms" 27 week 3 hri dh scan kmrin Kata doktor janin tk nampak Lg girl ka atau boy Kpda moms" yg dah pengalaman brpa minggu ya baru mmpk janin boy or girl

8 Balas

sepatutnya dah boleh nampak sis sbb baby dah membesar. Mgkn posisi baby yg menyukarkan doktor nak tengok jantina dia. Sbb jantina ni kalau doktor yang pandai scan dan peralatan scan tip top baby 20 minggu dah boleh detect jantina apa.

sya 26weeks scan details + gender, alhamdulillah baby bagi kerjasama..sebelum saya scan, doc suruh makan aiskrim dan makan bende2 yg masam, 30minit sebelum scan...alhamdulillah masa scan mmg baby sangat2 membantu lah..ehehehehe

Normally 18weeks keatas dh boleh nampak. biasa lg senang nampak jantina kalau Baby Boy berbanding girl. girl susah sikit, biasa girl yg suka tapuk2 Jantina ni hehe.

saya 24w dah nampak sebab baby kangkang habis time scan. pujuk2 la baby sblm tu, InsyaAllah dia beri kerjasama. 🤲🏻

Da bleh nmpk klu bby bg kerjasama. sy 3x scan dia main cak cak. dia nk bg surprise kt ibu ayah dia agaknye 😬

Jantina…bkn janin. Janin tu baby tu..dh blh nmpak dh..kalau tak nampak maybe sbb kedudukan baby

5mo ago

Haha terkejut gak baca.. tak nampak janin ni risau baby hilang ke apa ke.. rupanya jantina yang tak nampak.. haha

20 weeks dah blh nmpak dah jntina baby tu apa .. tu tk nmpk lg sbb baby tknk tunjuk

owh