Nak tanya tentang nifas

Hello mom? Nak tanya berapa lama ya darah nifas habis saya dah habis masa berpantang ,tapi saya masih ada sedikit keluar cecair lendir berwarna kuning* macam tu,maaf ya bila pertanyaan saya menjijikan,tapi luka dah oke kadang hanya ada sikit rasa kebas lepas duduk/ naik kereta lama*.lepas tu bila lagi nak dtg period ye, Saya ada tanya dekat nurses tp jawab mereka membuat saya tak faham lah?. Boleh mom share kah yg dah berpengalaman #anakpertama#

2 Balas

Pling cpt abis drh nifas 44 hri sis..pling lm 60 hri.. awl2 kluar drh..nti dkt hujung2 akn kluar lendir2 shj tu pn d kira nifas.. jika.brsm dgn husben jika.merancng sndri xnk cucuk depo atau mkn pil sis gune la.protection..jika ter lepas dlm..sis mkn pil emergncy nm pil tu postinor blh bli d farmasi

4y ago

Most wlcme..jg dri ea 😉

tu tanda sis tengah subur jika ada lendir kuning2 cair dan jika baby susu badan biasa period tak dtng smpai sethun itu normal kdng jgk ada yg dtng sprti biasa tpi jika tak dtng kena sntiasa ingt jgk last tk dtng sbb kdng tk period pun boleh preggy blik

4y ago

WELCOME 😊