Detail Scan Week 21

Hi mommys saya plan nak buat detail scan masa week 21. Tapi tak tahu nak buat detail scan biasa atau detai scan by sono. Apa beza nya? Which one saya patut buat pada usia kandungan 21 weeks?

2 Balas

detail scan ada sejenis je utk 2nd trimester. bezanya siapa yg buat? doc (mesti yg terlatih), sono (juga mesti yg terlatih dan berkelulusan) jika di hosp doktor pakar fetomaternal, confirm2 specialist. Make sure ada report lengkap sbb byk yg buat xde report chop sign hosp xnak terima nanti.

ikut bajet sis . survey dulu price setiap klinik yg terdekat . biasa scan by sono nie lg murah dari klinik. tp sono nie pun tngok tmpt jugak ada yg okay ada yg tak berapa .