38 weeks kena serah diri before 40weeks

Hi Mommys ❤️ Pls share advice or tips utk kita yg 38weeks skrg hmm asyik overthinking la and takut nk bersalin. Mcm mana nk buat supaya baby keluar sebelum due date?

1 Balas

Distract diri awak dgn sibukkan diri buat benda2 yg awak suka. Mcm sy dulu langsung x fikir apa2 pasal bersalin nie. Sy g window shopping barang baby, kemas bilik baby. Baju2 baby walaupun sy dah basuh n lipat, sy buka balik, sy belek2 baju tu, lpastu sy lipat balik. Hahaha. Sy susun brg2 die dlm bilik, lpastu sy alih, sy susun balik. 😁😅 Lpastu sy kuar g mana2 dgn husband, balik rumah dah penat, terus tido. X de fikir apa2 dah. Better elakkan dr baca/ tgk video pasal bersalin nie.

2y ago

Thank you sis for advice! Nampaknya kita buat menda sama la haha banyak kali rearrange bilik baby pstu susun baju baby semula 🤣🤣🤣 jalan2 pun asyik cari makan je haha. Doakan sy dipermudahkan ye sis 🥰🥰❤️❤️