Tips taknak gdm

Hi mommy,klau kita dah minum air gula sangkut kencing manis, ada tips ke nak normal kan semula.. anak sulung dulu takda sangkut pun..🥹

2 Balas

sya ank first pn xde gdm. no 2 ni sngkut terus kne on ubat. xde tips da sis, control mkn je supaya baby xbeso. nnti lps bersalin kne amik lg test air gula tu yg nk tgok smada kite mmg ade kencing manis or kencing manis mse ngndung je. klo gdm on treatment(ubat@insulin) get ready kne serah diri 38w klo gdm on diet control 40w tepat kne serah diri

8mo ago

next week misi nak amik darah lagi skali, klau start harini saya elak gula agak2 kena amik insulin jugak ke?

dh sangkut sekali, xde repeat2 dah. just control ur diet sahaja.

8mo ago

allahu tqsm info sis