Tips Minum air gula dan tips taknak sangkut Gdm

Hi smua next week kena mnum air gula ade tips tak bole mnum air gula habis dan taknak sangkut GDM tu☺️#firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

Jaga pemakanan. Ambil karbo dalam portion yang sedikit. Lebihkan sayuran dan protein. Air masak anytime boleh minum. Minuman manis minum jika teringin sangat je. Teh/ Kafein pun boleh kurang kan. Nanti jadi masalah HB rendah pula. Apa pun, makan portion sikit tapi kerap. Take care mommy. Semoga mommy n baby sihat selalu. ♥️

beli air gula brand barikel d farmasi ada perisa bgi sejuk d aisbox boleh minum sjuk² sdap rsa mcm f&n sy dh 2x minum air gula alhamdulillah x sgkut ya kena jga mkn n minum jgn dkt dgn benda manis dulu smpai lulus air gula 😊

sy sangkut dah gdm.. minum kali kdua, raya ke 5 minum air gula. smalam dpt tau result. 19 start cek gula huhu.. bertabahlah huhu.. yg 1st ng 2nd xpernah sangkut, ni yg ke 3 sangkut pulak..

jaga makan yg pnting . pastu tips mertua saya.. mlm yg esok nk gi minum air gula tu... minum air lemon kosong... pastu bykkan minum air kosong ye... semoga dipermudahkan

jaga makan, jgn ambik benda manis. stop makan sebelum Maghrib. minum air masak banyak2

Mcm sy time minum tu byg sy minum air sunquick panas.. so mmg telan jela

Jaga makan dari start tahu pregnant. Kalau tak jaga mmg senang lekat gdm