muntah / mual

#mommybuntu #1stimemom pregnant 10 weeks 6 day . 2 hari kebelakangan ini saya sering mual dan muntah , adakah itu normal bagi mommy2 semua dalam situasi macam ini, macam mana nak kurangkan mual boleh kongsi cerita sikit 😭🙋🏻‍♀️ .

2 Balas

normal sis. tu tandanya morning sickness. saya pun kena sampai 4 bulan baru hilang. memang selera makan tak ada. kurangkan mual saya makan jambu batu merah. sis boleh start minum air delima masam masam pun membantu juga. saya makan buah bnyk. kalau makan makanan lain mmg muntah teruk.

3y ago

tq sis

normal