XTAU NAK LETAK TAJUK APA 😆

Mommy,betul ke kalau kerap minum ais milo kulit anak jd gelap🥺 sy rasa itu mitos la sbb ank dia ikut genetik kulit mak ayah kn,tp sy x putih pn,suami yg putih😅 dah la kita anak first ramai duk cakap itu ini ,duk pikir 10 kali benda sama,air tu je tekak kita boleh telan skrg 😆#firstbaby

51 Balas

Sye pregnant plg suke mkn kicap. Lauk nk kicap, makanan semua letak kicap. Kopi pon suke 🤣 mk sye mrh sbb psl mitos ni la. Sye fair, husband mmg gelap. Org tk habis2 ckp mntk2 la baby sye ikut kulit sye jgn husband kalau perempuan sbb ksian kalau gelap, tp sye tk risau pon sbb dh tu husband sye ayah kpd anak sye kalu anak sye gelap pon dh tu bapak die 🤣 nak pelik knp. Gene kite tkboleh pilih wak, dh tu Tuhan yg tentukan dpt yg baik rupa paras syukur alhamdulillah anak sye cerah 🤲🏻 yg penting sihat.

tu semua karut marut je.. aku nii dulu masa ngandung sehari 2 3 kali minum milo. sampai sangkut gdm sbb milo 🤣anak elok je keluar putih. sbb mak pak nya putih. ade gene mix. dh kalau mak pak nya gene sweet2 mangosteen, anak pon ngikut la. x anak 1st, ank 2nd, ank 3rd 4th. eh x kira lahhh putih ke cekelat ke ape ke jnji bdk tu keluar elok sihat sempurna.dah xkn pulakk kalau mak dia suka minum air sirap anak keluar jadi kulit merah pulakkk

sis..saya sblm pregnant xbly minum milo..lepas pregnent mmg tiap² masa minum air milo dr pagi smpai ptg..klo x minum teringat tuh la..anak sya kuaq putih gebu sis..ikut pak dya..klo ikut sya gelap ha..tuh semua mitos..klo air tuh ja boleh minum..minum ja..sya clear gdm xda, hb normal..darah tinggi xda..cuma saya obes ja..berat saya 108 kg masa 8 bulan..ank kuaq 3.6 kg..

12mo ago

Betul sy sokong

mcm kami , mak gelap abah yg putih.. kami 6 adik beradik semua putih². mak ckp masa mengandung kami adik beradik dulu salu je mkn telur rebus dgn kicap.. tak ada pun anak hitam mcm kicap 😂 sekarang sy pula pregnant anak 1st ni. mil salu tegur jgn laa mkn kicap, jgn minum air milo/vico minum je air soyaa.. dh suami sy yg gelap, nnti gelap juga la cucu die ni nanti. nk slh kan pemakanan si ibu ke nanti? haihh sabor je lh..

saya masa pregnant hari ii nak minum milo, kadang tu sehari 2kali. kalau tak dapat memang tak senang duduk . anak saya keluar kulit merah ii putih padahal mak pak dia gelap 😂 cumanya masa pregnant saya ada gdm tapi control on diet. Asal scan je baby nampak besar last ii keluar 3.88kg nasib baik boleh normal tanpa koyak. So yg kata milo buat anak gelap tu mitos je

Mitos. Sama juga orang kata makan kicap masa preggy anak hitam lah. Makan soya anak kulit cerah.. aigoo.. makanan tu masuk tang perut proses2 keluar ikut dubur jadi najis. Celah mana nak g kat kulit baby tu? Baby dalam rahim. Warna kulit ni ikut genetik keturunan mak ayah. Btw air manis2 elakkan during preggy. Boleh increase bacaan gula tak pepasal diabetes

Haha, mitos, saya pun suka milo ais jugakk. Macam saya org tak kata pun milo ais ank jdi gelap, tapi org sllu cakap, 'kalau ikut muka pak dia uishh putih lepakk laaaa, comel, hidung pacak la ap la' sbb hsbnd mmg kulit putih betul, saya ni hitam manis je, kalau cakap gitu mmg sya sound direct awat mak dia tak segak kaaa. trus senyap hahahahahhahaha

Aah..mitos ja tu. Tapi ibu kena makan yang berkhasiatlah untuk elak masalah kesihatan anak nanti dan elak stress melampau. Anak kurang zat nanti,boleh macam2 masalah kulitlah, bantutlah... nak minum milo,minumlah..tapi air putih kena minum juga ya, nanti masalah gdm pulak.. dan makan makanan tinggi serat untuk elak sembelit dan buasir .

saya masa pregnant setiap hari mesti nak minum milo, kalau tak siang mesti malam. kalau tak minum saya rasa tekak mcm gatal2. saya dan suami kulit sawo matang tapi anak saya putih. abaikan je sis apa org nk ckp. janji mommy happy and baby dlm perut pon happy. alhamdulillah saya tiada masalah during pregnancy.

12mo ago

Betul sy pun sama kerap sngt minum milo. Dulu awal2 mengdung minum susu anmum coklat pastu. Kalau susu abis amek milo buat milo ais plk tu tiap2 hari. Kulit anak okey je alhamdulillah tak ada maslh.

Hai sis..minum milo kulit anak ikut gelap is mitos..fakta is milo tu agak tinggi kandungan gula is YES!lagi satu anak ikut genetik mak pak..contoh,anak lopa mesti lah ikut lopa kan?takkan anak lopa nk ikut ropeah pulak.. sekadar contohnya...cadangan sy banyak kan follow dr.imelda balchin or doctor yg ada tauliah ya..