Tibe2 demam

Hi mommy2.. sy pregnant 21w tibe2 je demam..brmula dgn letih tiba2 pastu sakit kepala ..bdan smua lemah last2 demam 😭 normal ke ?? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

13 Balas

sy 23w mula2 sakit kepala denyut2 + pening,mual,kurang selera makan...lepas tu demam yg amat panas...air kencing pun panas dan berwarna oren tua...balik2 haus,teringin nak minum air sja,asal lmbt minum mesti kering tekak...mulut terasa pahit bila telan air liur...sekali sy mnta cek darah d klinik,sy positif kena malaria dgn ketinggian 1120...skrg sy masih dlm wad hospital...tp skrg dah ok sbb balik2 kena bg makan ubat malaria khas utk ibu hamil pnya dan kena pasang drip,habis 3 botol...lengan jgn cakap la,dah hitam bengkak balik2 kena cucuk dgn jarum utk ambil ambil darah😌mula2 sy ingat d sbb kan alahan...skli cek,lain jadinya

tq dengan nasihat korang mommy2 😘 saya dh prgi hosp..syukur bby ok 😢...skrg dah tak demam lagi ..cuma tibe2 je batuk kering ..smpai malam susah tdur sbb nafas terasa ke tekak 😢

2y ago

ya btul sis ..demam masa pregnant terok lagi dari tak pregnant ... skrg tgh batuk kering sakit sngt mlm susah nak tdur 😌

Kalau demam lebih 38°c kena pergi hospital terus ya..bahaya dekat baby.. boleh buat Covid test dulu..kalau positive terus inform hospital masa nak daftar

saya pon 23w demam. buat test skali positif influenza A. jaga kesihatan ibu, kita yg pregnant ni tak semua ubat sesuai untuk makan. bnyakkan rehat dn minum air kosong.

jaga kesihatan sis time prngt demam bahaya sy hri to anak first 34week demam terus tanda nak bersalin

Hi mommy. Kena terus jumpa doc ya, jangan lupa makan folic acid dan makan

kalau ibu hamil demam kena trus jumpa doctor ye. takut bahaya pd baby

sama saya pon tpi test pregg xnaik 2 line pon period dah lewat 2minggu

2y ago

awk dh cba prgi klinik swasta tak? cba check kat klinik swasta

Jumpa dr cpt ya dan bykkan mnun air masak..

belum la sis...tpi ada nak naik 2 line