Cirit dan muntah

Hi mommy2, sy dah 36w. Dari pg tadi perut asyik tak sedap. Dia senak cramp mcmtu pakej dgn sakit belakang. And then sy dah muntah 2kali cirit 4kali. Skrg senak tu dah slow down sikit cuma masih cirit. Baby gerak2 ja. Adakah ni tanda2 nak beranak? Or Braxton-Hicks? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Second baby sy mcm tula sis, cirit birit + muntah. Punca minum air yogurt bliss time tu ada promo. Dok minum sampai dia proses baikkk punya. Time tu nak merdeka, 30/8 masuk hosp drip air sebab dah dehydrated, 31/8 doctor bg discharge. 1/9 masuk balik sebab rasa contraction, 2/9 doctor suruh balik sebab xde bukaan. 3/9 masuk lg skali sebab sakit perut taktau nak describe sebab 1st baby czer. Doctor tahan lebih 8 jam takde progress so sy czer for second time 4/9. So better rush to hospital kalau cirit & muntah tu ya. Take care!

saya biasanya kalau cirit birit plus muntah tu food poisoning. terus pergi hospital .

most probably food poisoning ni sis. gi hospital cepat. takut dehydration nanti bahaya

8mo ago

dh discharged dh sis. kemarin warded dh 🥹

tqqq semua yg mnjwab. sy dah selamat check in kat hospital dh 🤭

8mo ago

food poisoning 🥹

Pergi hospital sis. Takut food poisoning.

dah pergi hospital?