Lepas mkn obimin pluz msti muntah2

Hi mommy2 smue.. knp sy mkn obimin pluz lps 20 min msti muntah2 blik.. sy dh cuba minum dgn jus oren jus lain2 jgk.. mkn sblm tido pn dh.. tp tetap muntah.. ade ke tips2 lain yg bole sy cuba ? Help meee 😭😭 #15Week1Day #firstbaby #bantusharing

2 Balas

hi mama.. lain org lain alahan nye. dulu sy minum obimin (biasa) + obical lepas beberapa minit mesti migrain teruk.. so doc. saran mkn 1 je .. obimin pluz, ngam pula dgn sy takde migrain da.. untuk situasi sis, cuba tukar supplement antenatal yg lain ada je beberapa jenis kat pharmacy tu. anak pertama sy supplement yg sy mkn Iberet + neurogain pb anak kedua obimin plus + neurogain pb tak pun sis mkn single2 vitamin - Folic acid, B complex and vitamin C.. mcm klinik kerajaan selalu bagi 👍

Macam saya week 5 dah dapat obimin. dia ada ajar makan, tak kisah ambil pagi atau waktu sebelum tidur, sbb ubat ni buat muntah n pening semua la. Saya makan waktu pagi, mmg muntahh, hehe, kalau malam okey jeee. Tapi kalau kes sis ni mgkin sis alah sama tambah dengan ubat tu. Atau sis boleh bagi tau doc and doc akan bgi vitamin lain atau sarankan vitamin lain.