Perut mengeras

Hi mommy2. Skrg saya hamil 30 wk. Perut kerap mengeras stgah jam skli, perut mengeras 10 saat mcm tu. Normal ke? Start dri 28 wk mcm ni. Blh share tak pengalaman mommy2. #ingintahu

7 Balas

ouhhh normal ke benda tu. ingat ke mengeras ni tak normal. risau sgt.. satu lagi bby sekarang kerap sedu laa . shari tu 2 3 kali. tak selesa jgk kadang sbb rasa mcm ada benda meletup dlm perut 😂

Saya pun dua hari lepas first time rasa perut mengeras contoh ada Binjul belah kanan tak nak hilang-hilang tak tahulah punggung ke apa 🤣

sy pon cmtu gak sis.. da 32 weeks da skrg.. tp tu braxton hicks je.. klu d sertai ngan rse sakit n kerap tu bru contraction yg btul..

Saya pun mcm tu juga dah 31w ni. Mmg sehari ntah brpa kali rasa mengeras tu. Dari 27w mcm tu. Tp setiap kali scan elok je smua…

Sama la, mmg start dari 28w, keras2 kena rehat duduk lpastu minum air, relax kejap

saya pun sama... asal mghrib je mngeras sgt sakit jg kdg2 tu

sama sis ..kadang risau dibuat ny