Tolong jawab boleh dok?

Hi mommy². Siapa yang pernah beranak kat hospital besar terengganu (HSNZ sahaje)? Boleh x share pngalaman korang yg beranak kat HSNZ? Nak tau procedure sekarang ni kena test covid k x, bawak sijil nikoh k x. Sbbnye haritu mase buke buku pink misi xmintok sijil nikoh. Nok daftar walk in terus k booking dlu? Barang baby n barang ibu kene bawak apa yang penting? Harap mommy² yg duk terengganu boleh mmbantu jawab soalan first mom to be. Terima kasih. #bantusharing #pleasehelp #firsttimemom #firstmom #seriusnanya #ingintahu #thankyou

5 Balas

HSNZ tu gov kan? sis search je di yt ada yg share packing hospital bag untuk hospital gov mcm mana. mcm saya punya: barang mommy: stokin, nursing bra + breastpad, panties + pads, tuala kecil, tudung sarung, telekung + sejadah, sweater, pakaian balik. barang baby: nappies, baju + seluar, tuala, baju balik satu set + bedung. di hospital guna bedung hospital je. yg lain tu macam wet tissue, tisu kering, toileteries, kudap2 air botol thermos etc atas masing2. dalam handbag penting ada buku pink, IC, phone + powerbank + cable, lip balm. dalam kereta pun boleh prep siap2 extra nappies/pads etc in case tak cukup, minta je suami bawakan nanti. and RTK satu untuk suami buat test sebelum masuk LR.

sy 2 kali bersalin hospital hsnz..memang sangat selesa..dah mcm duk hospital private 😊jangan lupa bawak mask sebab nanti kena pakai mask ms nk masuk dlm wad.sy duk first class.tapi 3&2 class pon sgt selesa.untuk rakyat terengganu xpyh bayar ape² ..FOC ditanggung oleh kerajaan negeri.brg ² baby jgn bwk bnyk sgt.brg ibu pun bwk yg penting je ..yg penting pampers baby.

9mo ago

Utk first class tu berapa kena bayar? Macam mana nk booking?

COVID test tak perlu sijil nikah tak perlu daftar masuk hospital kalau sakit boleh terus ke PAC (tak perlu booking sebab kita tak tahu bila akan sakit) barang ibu: • 1 set baju utk balik (tudung, baju, seluar, pakaian dalam • toiletries • sanitary pads • makanan kudap2 barang baby • 2 pasang baju baby • pampers • 3 helai kain bedung • wet tissue

9mo ago

oo ok2 tq ☺️

call je priba kak +60 9-6212121 walk in terus je bila lele nk branok xyh booking. nk duk wad class 1 pun kabo je ke jabat hasil

Tengok utube je sis kalu nk tahu brg² hok boleh bwk g pital..search beg hospital

9mo ago

lain negeri lain hospital.. tak sama sis 😊