Tidur

Hi mommy2 semua..nk tanya mmg normal ke pregnant ni susah tidur malam..mcm saya malam mmg susah nk tidur..lepas subuh baru tidur itu pun tidur2 tak nyenyak,bila dh tengahari baru btul2 ngantuk sampai ke petang tidur,ada tak mommy2 mcm saya.. #babyfirst27w5days

27 Balas

Sy pon.. Siang punye lah mngantok x boleh bwk bncg. Duduk cmne pon boleh terlelap smpy trsengguk². Tp klau mlm bukan main celik lg mate ni. Mngiring kiri ke kanan ke mmg serba x kena. Skrg sy amalkn psg surah² ataupun zikir² sblum tdo. Alhamdulillah awl ckit lah dpt tdo mlm.. Dlm pkul 2pg cmtu. Klau sblum ni, lpas subuh baru rase ngntok tu mai.. 😂😂😂

Normal, mcm sy haritu start 8 bulan dah mula tak tido mlm..plus batuk melanda time hujung² last trimester..dgn skt bdn..jd nak baring terlentang pon x blh..so mlm2 sy akn tido ddk bersandar..dgn tinggi²kan bantal support kt blkg bdn..so awk jgn stress..semya ibu preggie merasainye bile dh 3rd trimester.

Saya awal2 pregnant haritu susah jugak tidur. Asyik terjaga. Lepastu saya praktikkan pasang bacaan org mengaji sepanjang malam waktu tidur. Tak perlu pasang kuat2 pun, cukup didengari dalam bilik kita je. Alhamdulillah lena sket. Lepastu saya beli pregnancy pillow. Bertambah-tambah lena, hehe.

samalah sis, saya skrg tidur tak selesa. nak² bila alihkan posisi bdn dan terpaksa letak bantal lembut kiri dan kanan 🤣🤣. lepas masak biasanya akan tidur paling kurang 2-3 jam.

Normal sis. Saya ni da 36minggu memang waktu tido la waktu paling mencabar. Baru nak terlelap, tiba² nak kencing. Bahang dia lain macam la. Susah nak dapat posisi tido yang selesa.

Aah ni dah 9bulan lg tak boleh tido dah. Tido2 ayam je. Siang pun tak blh tido. Bila2 pun sy susah nak tido 😂 sudahnya mata mcm panda.

Sy plak pkul 10 msti ngantuk then dlm 2,3pg akan berjaga sampai jam 5pg..Kat opis dduk pun bole tdo..Naseb bek Bos n staf lain memahami..

saya pun sma susah nak tdur waktu malam..siang pun sma..kdang nak tdur pun dua tga jam lpstu terjaga..

Normal sis...tapi boleh dikurangkan..elakkan makan 4 jam sebelum waktu tidur..kurangkan aktiviti berat pada masa nk tidur

Memang tak tidur lena.badan mngalami perubahan hormon.lagi2 bila dah masuk 7,8 bulan memang suda nak tidur

5y ago

Itu la sis..😣 sabar je la demi baby,