Jika baby sedu

Hi mommy2 semua ..why kalau baby sedu kena letak kertas kat dahi baby? Nak penjelasan 😊#seriusnanya #pleasehelp #firstmom #ingintahu

6 Balas

sy xletak kertas. tp letak cebisan tisu/cotton yg dah dibasahkan. ikutkan tak logic bg sy.. tp sbb org tua2 ckp plus suami pon ckp. sy buat je.. bg sy mana2 cara je asalkan cpt hilang sedu tu.. ksian tengok bila bby sy sedu..mcm seksa je..1 bdn brgetar.. setakat ni cara tu berhasil. kejap je dia sedu ..kalau x letak lama sedunya😂

sy x pernah bt pn..mcm xde kena mengena plak sedu dgn lekat kertas ats dahi blh ilang sedu.biase klau bb sedu sy terus menyusu pastu kejap ilang

2y ago

😂😂..klau org dewasa x plak dieorg bt sendiri camtu

sy mmg guna cara tu dan sgt berkesan..jadi sy xpeduli lh ada kena mengena atau tidak..asalkan menjadi hehehe bukan nya rosak akidah pun buat mcm tu😂😂

tak da keperluan pun.. sedu tu okey ja utk paru-paru baby, akan hilang sendiri.klau lebih dari 10 minit kot baru tak okey.. . #takkecampun

Hi mommy. Saya perasan orang dulu je buat macam tu tapi sebenarnya tak membantu langsung pun. Kena bagi anak susu baru sedu tu akan okay

2y ago

ha ye ..sbnrnya tak mmbntu langsung sbb bby sedu tu normal ..klau lebih dri 10mnit bru tk ok kena cri cara utk redakan sedu bby dgn bagi ssu ibu

Sy pun buat mmng berkesan😅😅