Nak tahu pengalaman mommy?

Hi mommy2, saya scan 7 weeks kantung dah membesar tetapi baby kecil anggaran 6 weeks.. Belum ada heartbeats..mommy2 pernah terjadi mcmni tak... Normal ke x?.. Sy risau... Doc ckp kandungan mungkin menjadi and mungkin jgk missed miscarriage... 2 minggu lgi repeat scan.. Mommy2 ada x pengalaman mcmni? #firstmom #bantusharing

Nak tahu pengalaman mommy?
8 Balas

ada yang sama ada yang tak sama. mungkin ovulation lambat atau period tak teratur. tunggu scan dua minggu lagi. banyakkan rehat, jangan buat kerja berat angkat berat, fikir positif, jangan stress2, banyakkan makan buah n sayur, banyakkan minum air masak, bedrest lagi bagus untuk kandungan awak. selagi tak ada spotting/bleeding, tak ada apa2 la tu. insya Allah kandungan awak baik2. banyakkan doa ea. ingat pesanan sangat penting fokus kat kandungan baby.

for me tak normal. sbb once nmpk janin, heartbeat mesti ada in order utk mengesahkan janin tu akn membesar. tapi sbb usia kandungan beza 1 minggu, mungkin dktr nk tgk if ada progress or tidak. awk boleh dptkn 2nd opinion di klinik lain, tgk dpt x detect heartbeat janin.

Macam saya scan 8 minggu janin ada heartbeat tak ada, mcm2 perasaan rasa , takut risau sedih , bln 1 hari tu pernah gugur sebab kantung kosong, sekarang dh 9mggu pregnant kena repeat scan 10mggu nanti , harap kandungan kita semua dapat membesar dgn sihat dan sempurna

10mo ago

InshaAllah , semoga baby awk membesar dgn sihat dan sempurna , Amin

normal je saya rasa, 1st cek 6 weeks kantung ada tapi halus sangat janinnya, lagi kecik dari awak, and alhamdulillah baru ni cek 9weeks dah ada janin dan heartbeat siap nampak tangan melambai 🙈😉 awak doa yang baik baik fikir yang baik baik yaa 😊😊

insyaAllah..sya bulan lpas msa scan 6w lansung xnmpak ape2 hnya nmpak dinding rahim tebal... tawakal dan redha je dalam hati nk tggu repeat scan yg sterusnya..dan Alhamdulillah msa scan 8w.. nampak kantung dan janin berserta detak jantung..

saya scan 6weeks belum nampak apa2 tapi memang ada alahan muntah.. saya tggu 2 mggu lagi scan.. then 8weeks dah nampak kantung janin n bunyi jantung..

Normal gitu dan normal juga doktor kata begitu. Doa, jaga diri jaga sihat.

Normal kalau irregular period. Doa yg baik2 ya awak