Petua orang tua

Hi mommy2 . Saya nak tanya . Ada tak petua orang tua atau pantang larang ketika pregnant nih . Saya baru masuk trimester 2 . Boleh mommy2 kongsikan pengalaman ? #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

kalau ikut pada pengalaman sy.. Masa preg first baby tahun lepas, sy selalu tertengok binatang yg dah nyawa² ikan pastu mati. Suami sy pulak asyik jumpa lipan & bunuh. Org tua² pesan, suami isteri kena jaga tingkahlaku semasa isteri tgh hamil. Kalau jumpa apa² yg pelik.. jangan tegur, jangan bunuh, jangan asyik fikir benda tu, jangan duk sebut² benda tu(berciter dgn org lain). Sebab takut terkenan. Sy pun masetu first baby, 3bulan nak masuk 4bulan..keguguran.🥺