Sakit dlm 37 minggu

Hi mommy2, saya dh 37 minggu. due date pd 14 JANUARI tp dh start sakit punggung, bawah perut mcm senggugut, kdg bahagian pelvis terasa sakit, lendir kluar bnyk tp baby masih aktif mcm biasa.. adakah saya nak..... bersalin?#firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Sama lah kita sis. Saya due 19/01. Sakit mcm senggugut tapi xlama. cramp tu dlm seminit mcm tu dan rupanya itu braxton hicks. Dia mcm false or practice contraction. Lendir pun saya ada tp x banyak dan tiada darah. Sis, kalau lendir tu ada darah, segera ke hospital ya. Kalau saya xsilap, baby kita ni dah start ‘turun’ org tua2 kata. Baby dah makin dekat dekat laluan or dah engaged dekat laluan sbb tu sakit area pelvis and makin rasa ngilu dekat bawah tu. So dr saya nasihatkan buat exercise yg ringan iaitu yg bantu kepala baby masuk laluan. Sis blh check cara exercise tu tp tanya dr sis terlebih dahulu ya.

dh nk dekat bersalin mcm tu sis . tp kalau dah turun salah 1 tanda bersalin mcm contraction kerap , lendir + darah , pecah ketuban dh bole pi hospital

sama due kita sis.... 14/01...sm la sy pn da start sakit mcm. sis... cm lendir xbnyk kluar... kdg 2 hari bru kluar...tp perut sy kerap da mngeras...

Sy pulak nak duduk susah sakit sngt pinggang..rasa mcm segugut..tpi tak..

ye sis tu tnda2. saya due 5/1 pon dah start sakit2 tp baby aktif.

1y ago

sy due 6/1..langsung tkde tanda ape2..kdg risau jgk ..ape pn tetap kena bersalin tkbleh lebih due

mg dpmudah segalanya..aamiin