Kandungan awl

Hello mommy2. Nak tnya bagaimana nak jaga kndungan yg msih awal? Maaf sy msih trauma. Bbrpa blan llu sy kgguran swktu kndungan 6 mnggu. Klu ada ibu2 yg sudi share, dialu2kn. Trima ksih

2 Balas

Mulakan dengan berehat banyak dan minum air kosong , tak buat activity such as kerja rumah , angkat benda berat atau berjalan banyak . Makan ubat yg doktor bagi , if boleh telan susu minum laa . Makan buahan seperti buah naga , jambu batu . Elakkan makanan yg separuh masak , tajam , bergas atau masam . Selalu berpikiran positive yg kandungan safe & sound . Don’t stress , be happy and enjoy your life as usual .

byk kan rehat. jgn buat kerja berat. elakkan bersama dgn husband utk 1st trimister ni. jaga makan. makan folic acid.