Ubat kuatkan rahim

Hello mommy2. Nak tanya saya hamil 6 minggu, blh tak ambil ubat utk kuatkan rahim? Kalau bleh, jnama apa yg ssuai ya. Sy ada mslh prnakan mdah jatuh swktu blm brkhwin. Skg tgh prgnent anak pertama.#pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #firstmom

1 Balas

Rujuk doctor… Biasa nya kalau ada bleeding atau ancaman keguguran baru doctor kasi ubat tu… Selagi takde pape jadi tak payah kot…

3y ago

saya baru bleeding 3hari lepas. mulamula banyak sikit lepastu samoai harini belum stop tapi makin berkurang jadi macam keputihan tapi warna coklat. Dah pergi emergency kata baby okay, semalam pergi klinik pula kata okay juga. Takde dapat ubat apaapa tapi sampai harini masih belum stop. saya takde rasa sakit cuma tiga hari lepas sakit pinggang teruk je. saya baru 12w6d. First time bleeding. Perlu ke saya pergi emergency balik? saya risau selagi nampak darah tu walaupun doktor kata takde apa