Rasa Kick Macam Mana?

Hi mommy2, nak tanya kalau bby kick macam mana ya rasa? sejak2 ni kadang2 rasa ngilu/ senak sebelah kanan pusat , kdg2 belah kiri pusat. mcmtu ke rasanya?

4 Balas

Rasa dia lain tau.. biasanya 16w ++, mcm ada yg bergerak2 di dlm rahim tu 🤣 nanti dah 20w ++ bru blh rasa dia kick, time ni blh tgk dah dari bwh perut..

bukan. tu proses rahim nk mengembang. kick tu mcm tendang. selalu bila dah masuk 20w++ baru mula rasa. makin lama makin kerap.

5mo ago

ouh macamtu , saya bru 13 w , risau jgk tapi tak selalu rasa mcmtu kdg2 kalau kita baring baru rasa

utk saya rasa macam berdenyut denyut, awal2 dulu tak perasan pastu lama2 rasa teruja sebab dah dapat rasaa baby kick n gerakk.

5mo ago

haha betul, rasa mcm something berdenyut. tapi jangan confuse dengan denyutan nadi sendiri pula. selalunya awal2 dalam 20wks tu tak rasa kerap atau tiap hari pun, maybe sekali dua je.

pwrmulaan rse denyut getar2 bubble gituu.. lama2 nnti bru jelas. sy 15w dh rsa ank second