Boleh tolong tak?

Hi mommy2. Minggu depan minum air gula kat kk. Untuk elakkan sangkut gdm tak boleh makan manis minum manis kan. Selain itu apa lagi? Roti pandan kelapa boleh makan ke tak? Kena puasa ke sebelum esoknya minum air gula? Lepas minum air gula tunggu 2jam ambil darah, then boleh makan minum ke? #firstbaby #firsttimemom #pleasehelp #firstmom #ingintahu #pleasehelpHel

19 Balas

Kalau saya, makan minum macam biasa. Kalau sangkut gdm kita boleh pantau dan rawat masa pregnant. Sebab kalau kita tipu time nk minum air gula je, ada gdm bahaya kt baby plak nanti..

pengalaman sya berat 120 kg.. mmg doc n nurse syak kna gdm tpi alhamdulillah 2 org anak.. dua dua tak kena gdm.. sya minum ja yg manis mkn sya tak pantang pun..

Selepas 10mlm dh xboleh mkn ape2.. minum air kosong je. Nak mkn berat2 pn sblom pukul 6. Esoknya plak masa tggu 2 jam tu pn just boleh minum air kosong je.

saya dah minum kali pertama ketika usia kandungan 4bulan..Alhamdulillah xsangkut. kena plk minum kali kedua masa 28week haritu..harap2 results ok Lee..

Sy bru lps minum air gula. Xtau la apa keputusannya. Tunggu jela. Harap2nya ok la 😁

sye elakkn minuman bgula/manis & coklat.. yg lain sye mkn je..

sy akan minum air barli 0 tanpa gula..3hari sbelum

karbo kompleks kena kawal, nasi putih nasi pulut

minum air barli kurg mnis