Nak tanya pendapat mommy2,mana aqiqah yang berbaloi?

Mommy2 buat aqiqah online ke atau buat kenduri aqiqah?Berapa bajet kalau nak buat kenduri aqiqah ye?#ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Aqiqah online tu mmg murah. Separuh harga drpd aqiqah sebenar. Tp tu lah sy bukan x percaya aqiqah online nie, byk yg tipu dr betul. Sy x cakap semua yeah tp kebanyakan nye mmg semua x betul la. Niat kita nk aqiqah untuk anak tp org tgh salah gunakan niat kita tu. So jadi x betul pula dah. Kita as parent pula nnt kena tanggung kesalahan di akhirat sbb x buat cara betul aqiqah anak nie. Kalau mcm sy masa pandemik nie, bg je org masjid buat semua tu. Nnt pandai2 la dorg agihkn kt fakir miskin mana2. X de buat kenduri pun. Just bungkus lauk kambing, pulut kuning dan telur rebus. Ikut sis la mana kemampuan sis kn. Lebih kurang semua 1500RM.

3y ago

ohh okay2..tq sis 🥰

Kalau sy ikut sunnah. kawasan saya ramai fakir miskin. So, sy cadang tak buat kenduri sbb masih pandemik kan., beli kambing kat pusat ternakan yg ada pakej masak sekali, siap buat packaging dan edarkan kepada fakir miskin. Tak disertakan nasi pun, boleh je bagi roti atau lauk kambing pun dah memadai. Asalkan daging akikah tu dimasak dan disedekahkan kepada fakir miskin. Gitu

3y ago

🤲💐🥰