keprluan baby yg perlu dibeli

mommy2 boleh list x keperluan baby yg perlu dibeli? ank first so xtau sgt😅..

2 Balas

pampers. baby akan tukar pampers setiap 2-4 jam. segala jenis baju baby - rompers, sleepsuit, baju eyelet (lubang2), baju 2-piece berbutang, lengan panjang dan lengan pendek. beli la size newborn (0-3m) sikit, 3-6m sikit, 6-9m sikit, 9-12m sikit. mcm sy sbb confident anak lahir besar, tk beli langsung size newborn. sekali semua baju jd oversized. baju newborn pun besar utk dia. barut - ikut jenis pantang percaya perlu barut atau tk. kain bedung. ambik yg size besar senang. tuala baby. toiletries baby - jenis head-to-toe. lotion kalau rasa perlu, baby oil pun. minyak telon / youbaby cream / minyak yuyi. nappy cream. detergent baby. sabun pencuci botol baby. botol susu, puting, pam (blh standby for emergency). mittens, booties, hat. diaper bag, cooler/insulator bag (utk bawa susu/botol kalau nk kemana-mana). handkerchief baby, beli yg besar terus senang juga. utk lap susu yg baby jeluak / muntah. hmm apa lagi ye. sendiri dh ada baby pun kdg rasa barang tk cukup jgk 😂

2y ago

hihi...detail sis bg..tq so much sis😍

Pergi dekat profile saya & scroll ke bawah sikit. Saya ada listkan barang baby & ibu yang kena beli dengan barang yang kena bawak ke hospital