Rasa mual tiada

Hi mommy2 bole tnya kandungan sy sda masuk 17weeks tpi sy lngsung tidak merasakan seperti pregnant dari awal2 rasa mual smua pun langsung teda apaka itu petanda baik atau tidak? Perut sy pun langsung nda ketara

3 Balas

Lg bgus xde mual Mcm sy sekarang, 16weeks xde mual, 2nd child. Mkan mcm biasa jer. Sy masa anak 1st dulu teruk mual, nk bau makanan langsung x boleh. Kalau lalu kt kedai makan, mcm nk marah bau masakan, truk. Smpai suami sendiri sy x boleh bau. Lps tu asyik pakai minyak angin kt hidung, nk elak bau makanan, tp ttp bau jgk. Tp x thulah org lain alahan mcm mn. Alhamdulillah kalau awak xde alahan, lg elok.

Setahu saya kalau yg rasa mual time preggy ni, sebab hormon. Dan kalau tiada maybe sis jenis orang yg tiada alahan la ni. Apa2 pun consult doktor ya sis.

lg bgos xda mual apa semua tu. 17w mmg xnmpk lg perut tmbahan kalo ank 1st. sy dlu pon mcm tu...xda mual .mkn lalu.blh buat kerja relax sja.