injection depo 3 bulan tapi boleh mengandung

hello mommy2 bole bagi pencerahan tak kalau injection 3 bulan tp masih bole pregnant?sya depo belum sebulan tapi bila cek 2 line😢

7 Balas

saya 4tahun ambik perancang depo sepanjang ambik depo saya memang tak datang bulan tahun ke4 saya ambil pada bulan 9 2022 saya rasa perut saya tak sedap macam kena gastrik tapi dah makan sekali cek upt 2line terus suami bawa pergi scan rupanya dah dekat 3 bulan... SYUKUR dah lahir pun jadi baby girl yang sangat cantik🥰

1. takde perancang yg boleh mencegah kehamilan 100%. sebab tu still kena jaga2 wlpn dah ambik perancang. 2. mungkin perancang tu tak sesuai dgn awak. so dia tak berkesan. 3. anggaplah itu rezeki awak

Rmi yg suggest walaupun amek perancang, tetap la double protection.. buang luar/bsama bkn waktu subur.. Tp klu da rezeki, mgkin ade hikmahnye nanti..

9mo ago

boleh cek guna opk. nie sya dpt dr kwn. saya x try pn sbb saya period mcm biasa.

sbb perancang yg 100% berkesan cuma ada 1 je..yg lain semua akan ada kebarangkalian utk mengandung sis

9mo ago

x de perancang yg 100%. Implanon pun masih 99% keberkesanannye.

Mana2 perancang boleh mengdung walaupun dh ikat rahim sekali pon boleh mngdung luar rahim …..

tu namanya rezeki. hebat mcm mana pun perancang kalau Allah nk bg tu, dpt aje. "kun fa yakun"

Depo bukan 100% menghalang daripada awak tak pregnant. Still kena double protection