Ubat titis

Hi mommy2. Ada yg pernah ubat ini kah utk baby yg kena selsema. Baby selsema smpai dia tersedak susu.Sebab dktr bagi ubat ini utk keluarkan hingus. Mcm mana nak guna yer. Nak titis dalam hidung ke mulut? Sbb dktr ckap titis saja td. Saya smpai rumah baru perasan yg dktr tak da ckap nak titis mana.

Ubat titis
11 Balas

titis kat hidung pn...sy pun ada dpt ubat ni utk ank y selsema...yg ni juz utk clearkn hidung bby...bg dia rse segar..ubat y sme boleh jg guna utk mata...sbb tu kat kotak tulis eye drop..tp klu dh pernh pakai kat bby..juz guna utk bby je..jgn kongsi

Same goed to my baby. Suami sendri beli kat pharmacy time baby selesa tsedak susu. Apply dekat hidung je mommy. Klu lps apply ni nak suction hidung pun boleh.. Tp be careful...lps tu mesti baby lega & senyum gembira.. #TAPSupermoms #TAPactiveuserd

maaf puan sy kurang psti ttg ini dan xpnh guna jnis ni..jnis yg spray sterimar tu je sy guna doc bg ms ank selsema..pic dia ada dkt wall photobooth sy puan.leh rujuk n tgk di situ sy pnh share.. #TAPSupermoms

titis kat hidung sis. jangan kat mata lak 🤣 cane selsema nak hilang kalau titis kat mata. fungsi dia bukan setakat dekat mata je, dekat hidung pon boleh. boleh clearkan saluran hidung yang ada hingus 🙃

ok ni guna selalu utk cuci saluran pernafasan.. satu lagi boleg try beli yg spring water nasal spray utk baby.. beli kat farmasi.. rm30-40 mcm tu. bagus dr bg ubat selesema.

check balik kat doctor.. sebab tgk pada kotak tu ubat utk mata..

ubat titis pada hidung..titiskan 1-2 titis pada setiap hidung

titis kat hidung tu sis. #TAPactiveusers #SupermomTAP

titis dalam hidung sis #nasihatpharmacist

call klinik tanya sis